De PH-meter maak ik achteraf schoon met demiwater en droog de sensors voorzichtig met een tissue af.
Kalibreren met PH bufferpoeder pH 4.00 en pH 6.86 (€0,64) en eventueel handmatig meten met Litmus paper strips (lakmoesproef op kleur) 80st. €0,35.
Om de TDS-waarde om te rekenen naar EC-waarde in mS/cm deel ik de ppm waarde met factor 640:
Testmeting 19-6-'15:
Temp ℃
|
pH
|
TDS ppm
|
EC mS/cm
| |
Demiwater |
22,7
|
7,1
|
43
|
0,07
|
Kraanwater |
21,7
|
7,9
|
140
|
0,22
|
Kraanw. + voeding |
21,5
|
7,1
|
900
|
1,40
|
Regenwater |
20,2
|
7,2
|
48
|
0,08
|
Regenw. + voeding |
20,2
|
6,8
|
690
|
1,08
|
Temperatuurcorrectie:
Demiwater: 20℃ - pH 7,08
Demiwater: 25℃ - pH 7,00
De ideale pH-waarde voor de plantjes 5,8-6,5. Afzuren kan met natuurazijn (of salpeterzuur N), het beste met fosforzuur P als de planten in de bloei zijn (Canna PH- bloei), je hebt er maar heel weinig van nodig.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten